Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3018 niezalogowanych)
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
"Funkcjonariusze nie wykluczają, że kierujący pojazdem mógł spożywać alkohol podczas służby. Wyniki ostatnich badań wskazują bowiem, że ilość promili w wydychanym powietrzu mężczyzny stale rośnie."
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
on na pewno pił z nerwów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
jasta102 napisał:
on na pewno pił z nerwów

Nie, on jeszcze nie przestal pic od sylwestra i poki co, jest coraz bardziej pijany
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Sprawa jest ewidentnie naganna ale ja chciałbym poruszyć inną kwestię. Zobaczcie jak jesteśmy sterowani przez media. Od jakiegoś czasu prawie codziennie zasypują nas informacjami o jakimś wypadku czy innym zdarzeniu kryminalnym z udziałem nietrzeźwego, tak jakby wcześniej takie sytuacje się nie zdarzały. Przecież takich sytuacji codziennie zdarza się całe mnóstwo, więc dlaczego wszystkie prezentowane w mediach są wyłącznie skutkiem picia alkoholu? Czy to jest przypadkowe? Wiadomo, że większość mediów jest sterowana politycznie i tu mamy właśnie na to dowód. Od stycznia 2014 wzrosła akcyza na alkohol, więc władza aby uniknąć protestów społecznych i nas uciszyć serwuje nam takie newsy jak ten. Przy okazji osiągniętego w ten sposób przyzwolenia społecznego można załatwić inne związane z tym sprawy, chociażby powrót do konfiskat aut czy zaostrzenia kar dla pijanych kierowców o czym Tusk już wspominał. Sam nie piję dużo alkoholu i raczej jestem zwolennikiem powyższych zmian ale nie o to mi chodzi. Chciałem tylko zwrócić uwagę na to, jak władza za pośrednictwem mediów manipuluje nami - naszym zachowaniem i naszymi emocjami, traktując nas jak barany którymi łatwo da się sterować.

a lemingi PeOwskie napedzaone eskimoska propaganda juz sie podniecaja
i troluja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
W 2012 r. w ponad 37 tys. wypadków na polskich drogach zginęło ponad 3,5 tys. ludzi, w tym 89 dzieci. Większość ofiar śmiertelnych wypadków to kierujący samochodami.

W roku 2013 miało miejsce 2701 wypadków spowodowanych przez nietrzeźwych kierowców.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
nie darmo we francuszczyźnie jest zwrot
pijany jak Polak
dawniej saoul comme un Polonais, obecnie soûl comme un Polonais lub ivre comme un Polonais
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
jakie norweskie patrioty beda trolowac caly temat
placi im kto za to ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj